Karla på 10 år, var hurtig og greb en god idé fra Facebook, og i påsken kunne hun invitere lokalsamfundet på en hyggelig sten-skattejagt.

I påsken kunne beboerne i den lille by Oddense, 12 km. fra Skive gå på sten-skattejagt rundt i deres område. Her havde Karla, nemlig malet og nummereret over 50 sten, som hun opfordrede de lokale til at finde ud fra et skattekort. Og spørger man Karla, hvad formålet med skattejagten er, kommer det helt kort og simpelt: 

“At gøre andre mennesker glade”, fortæller hun til TV Midtvest.

Idéen opstod i den lokale Facebook gruppe, hvor én af beboerne havde set flere flotte sten ligge rundt omkring, og spurgte om man ikke kunne gøre det til en skattejagt. Og den idé var Karla hurtig til at gribe, og så var hun i gang.

Stenene har hun malet i mange forskellige farver og skrevet positive budskaber som ”håb”, ”smil” og ”drøm stort” på oversiden. Vender man stenene rundt, står der på bagsiden et nummer, og det er netop det, som gør det til en skattejagt. For ud fra et skattekort, som var gemt hos den lokale ejendomsmægler, kunne de lokale gå på jagt efter alle 50 numre rundt omkring i byen.

Og det blev et stensikkert hit i den lille jyske by. Sidste dag for at aflevere sit skattekort var den 19. april, og da Karla og hendes mor Majbrit, gik i gang med at tælle, havde hele 69 beboere været på skattejagt. Af dem som havde opsnappet alle tallene korrekt, blev der fundet en håndfuld vindere, som modtog fine præmier doneret af de lokale erhvervsdrivende, som bl.a. biografbilletter fra EDC ejendomsmægleren og en kurv en fra lokale Brugs.

Karlas skattejagt har skabt stor begejstring i byen, hvor flere lokale beboere har tilkendegivet at de farverige og positive sten har gjort dem glade, og givet dem et smil på læben, og flere børnefamilier har oplevet det som en sjov måde at komme ud og få noget frisk luft.

Karlas gode initiativ kommer i kølevandet på en tradition som er opstået under coronaepidemien, hvor børn maler sten i flotte farver og med opmuntrende budskaber. En trend der startede i Italien, hvor lokale malede regnbuer og satte i vinduet, for at skabe positiv stemning.

Artiklen er skrevet på baggrund af et indslag med Karla i Go’ Morgen Danmark den 14. april, en artikel fra TV Midtvest, og opslag i Facebook gruppen Oddense Aktuelt.