Siden Mette Frederiksen lukkede skolerne ned, har Ezra og Leo leveret coronanyheder i børnehøjde med hjælp fra deres skarre af børnerapportere over hele verden.

Ezra på 12 år er direktør og redaktør, og lillebror Leo på 9 år er underdirektør og står for at producere nyhedsbrev. Sammen med SoMe redaktøren, Iris på 8, og podcastklipperen Lulu på 8, sørger de for at levere coronanyheder i børnehøjde.

Ezra forklarer det kort og præcist til DR Ultra: ”Det her er et projekt hvor børn kan fortælle hvordan de har det i de her coronatider”.

Foto: https://www.facebook.com/kidscorona

Idéen til Corona for Børn opstod hos Ezra og Leos mor, Johanne Mygind, som er journalist og startede projektet for at aktivere hele familien under krisen. Selvom idéen til projektet kom fra en forælder, så er det børnene selv der styrer det:

“De voksne hjælper os, men ellers er det os børn, der laver det meste. Finder på historier, skriver, optager og redigerer” forklarer Ezra til Heartbeats.

De seje børn får tilsendt historier fra et væld af børnerapportere, som opdaterer dem på situationen fra andre steder i verden. Og Ezra og Leo kommer hele verden rundt i podcasten. Her hører de blandt andet fra Max i Norge som fortæller at han bruger tiden under lockdown på at kælke, Oscar i Sverige som stadig går i skole, Marius på Bali som ikke kan få besøg af sin bedste ven fra Danmark og Amilia og Madita som rapporterer fra en overfyldt legeplads i Berlin.

Selvom nogle af de historier Ezra har hørt fra børn rundt omkring i verden er skræmmende, er han ikke selv er bange for at blive ramt af corona. Han tror derimod at corona vil bringe noget positivt med sig:

“Og så lyder det måske lidt mærkeligt, men jeg er på en måde også glad for, hvad der er sket, for den her corona-virus kommer til at blive en gamechanger for verden. Den kommer til at vise, hvor meget godt vi selv kan gøre for verden. Det bliver en prøve, som jeg tror, vi har haft brug for,” fortæller han til Heartbeats.

Er du interesseret i at følge børnenes arbejde, så læs mere her: http://coronaforborn.dk/