Mange tror, at iværksætteri først er noget, der kan læres, når man bliver ældre. Men faktisk er det en fordel at starte tidligt, da børn når de er yngre har et naturligt ”iværksættermindset”, som bør stimuleres og fastholdes, for ikke at gå tabt senere hen i livet. Forskning fra Fonden for Entreprenørskab viser nemlig, at jo tidligere, man stifter bekendtskab med iværksætteri, jo bedre.

Her kommer fire grunde til, hvorfor børn er fødte iværksættere.

1. Børn er nysgerrige

I kraft af at være små, prøver børn ofte nye ting hver dag. At være nysgerrig er naturligt, især som barn. Denne nysgerrighed, som de fleste forældre kender til, er årsagen til spørgsmål som:

“Hvad vil der ske, hvis jeg gør det?”

”Hvorfor sker dette, når jeg gør det?”

Nogle af de mest succesfulde iværksættere starter virksomheder, ikke fordi de har fået en genial og banebrydende idé, men fordi er er nysgerrige, eller undrer sig over, hvorfor tingene ikke kan gøres smartere eller bedre.

2. Børn er videbegærlige

Mange børn elsker at lære og opsuge ny viden, delvis takket være teknologi. Tidligere skulle man slå ting op i et leksikon for at blive klogere på, fx ”hvordan en flyvemaskine kan lette”. Nu er alting kun et klik væk. Hvis et barn er interesseret i et bestemt emne, kan de fleste informationer søges frem på Google eller YouTube.

3. Børn er digitale indfødte

Børn er digitale indfødte. De er vokset op med internettet, Ipads, YouTube og andre sociale medier. For mange er programmering og kodning næsten en naturlig udvidelse af deres digitale kompetencer, hvor det for voksne næsten kan føles som et fremmesprog.

4. Børn er kreative

Kreativitet er en del af børns DNA. De er nemlig (endnu) ikke blevet låst fast i bestemte måder at tænke på, så ”at tænke ud af boksen” falder dem naturligt. En stol, en bøjle og en blyant kan let blive til en racerbil. Eller en sofa, nogle puder og et par tæpper kan endda blive til et slot. Den type kreativitet kan i kombination med problem- og teknologiforståelse, blive fundamentet for et ægte iværksætter-mindset.