Kan børn gå til iværksætteri?

Ja da!

Hos Go Zebra kan børn gå til iværksætteri nøjagtig som de kan gå til spejder, fodbold eller dans!

Vi afholder fritidshold og camps for alle nysgerrige børn i alderen 10-13 år, som synes, det er sjovt at udforske, få idéer, eksperimentere, bygge og komme tættere på virkeligheden.

De færreste børn har en idé om, hvad iværksætteri er, når de starter. Og heldigvis er det heller ikke en forudsætning for at deltage. 

Så hvad enten man er en opfindsom Georg Gearløs eller en kreativ Pippi Langstrømpe, eller bare noget midt imellem er der plads til alle børn med en god portion nysgerrighed i blodet. 

CAMPS

Go Zebras camps er iværksætteri i en maggiterning! Her når vi igennem hele iværksætterprocessen på 1-2 dage. Camps afholdes typisk i forbindelse med skolernes ferie og weekender. 

Vi arbejder altid med et tema, som fremgår ved tilmeldingen. 

Fritidshold

Go Zebras fritidshold løber over 6 eller 7 uger og afholdes typisk i foråret og efteråret. Her skal vi i fællesskab at dykke ned i virkelig problemstillinger, få idéer, bygge og pitche.  

Vi arbejder altid med et tema, som fremgår ved tilmeldingen.

Hvad siger børnene?

Billede20
Jeg har lært super meget om iværksætteri og sammenhold. Og så har jeg brugt mit hoved rigtig meget til at komme op med nye idéer. Jeg vil rigtig gerne prøve det igen - og det var fedt at lære nogle nye mennesker at kende. Det var virkelig sjovt!
Andrea, 10 år
Deltager
Billede21
Det har klart været en oplevelse og spændende at prøve noget nyt. Jeg har fået nogle gode idéer, som jeg helt sikkert vil prøve at bygge videre på med al den viden jeg har fået med herfra. Det er vildt, at man kan være sin egen lille iværksætter. Det er en oplevelse man skal prøve – det er virkelig fedt!
Hugo, 12 år
Deltager
Ikke-navngivet
Det bedste ved dagen har været at præsentere opfindelserne. Der kom mange sjove ting frem. Det var lidt ligesom skole, men bare next level. Og sjovere.
Alexander, 10 år
Deltager
Elias
Det hele har været sjovt! Især når vi var ude og undersøge ting og interviewe personer. Det var også sjovt at være sammen med nye mennesker. Vi har også fejlet et par gange mig og min gruppe, og det lærer man jo også af
Elias, 12 år
Deltager

BØRN LØSER ÆGTE PROBLEMER

På alle fritidshold og camps arbejder vi med verdensmålene og et tema, som børnene finder løsninger inden for. 

Tidligere har det bl.a. være “hvordan får vi flere børn til at cykle?” og “hvordan kan vi designe produkter, der hjælper ældre i hverdagen?” 

Hos Go Zebra er samarbejde og fællesskab i centrum. Børnene finder altid på løsninger sammen, og derfor kan vi ikke garantere at børn, som på forhånd har en god idé, kommer til at arbejde med lige netop den idé. I stedet lærer de metoden til at realisere den derhjemme. 

Hvad lærer børn ?

Iværksætter- og innovationsmetoder

Omverdens- og klimaforståelse

Kreativ problemløsning

Handlekraft & mod

Samarbejde

Ofte stillede spørgsmål

Nej. Det eneste det kræver er, at man er nysgerrig og åben overfor at prøve noget nyt og at man har lyst til at skabe noget, der har værdi for andre.

Nej, slet ikke. Alle børn starter med det samme udgangspunkt nemlig at blive introduceret til en mission, dvs. det problem, der skal løses. At udvikle iværksætter-idéer til problemet og validere dem er derfor en af de kompetencer som børnene får med sig fra akademiet. 

Vi er vilde med idéer og tror på, at der skal mange idéer til at få én god. Hvis man allerede har en idé hjemmefra, som man gerne vil gøre til virkelighed, lærer man metoden “fra idé til virkelighed”. Når man først har lært metoden kan man bruge den på sin egen idé derhjemme. Og vi giver meget gerne sparring til, hvordan man evt. kommer videre. På akademiet eller campen arbejder vi dog først og fremmest med de idéer, der bedst løser det konkrete problem, der lægges op til i missionen. 

Instruktørerne er alle frivillige ildsjæle. De kommer fra en meget blandet baggrund. Nogle er studerende eller nyuddannede. Andre er ledere i store danske virksomheder eller iværksættere. Det de har til fælles er, at de brænder for iværksætteri og børn. Alle instruktører er trænet i Go Zebra-metoden og didaktik. 

Niks. Det lader vi vores venner i Coding Pirates om. Hos Go Zebra fokuserer vi på iværksætterprocessen, dvs. hvordan man går fra idé til handling – med eller uden teknologi.

Vi introducerer dog børnene for teknologiforståelse undervejs i processen ved at  “sætte strøm” til deres idéer og undersøge, hvordan ny teknologi, som fx Virtual Reality kan give deres idé endnu mere flyvehøjde.  

På vores camps og akademier på Frederiksberg skal børnene i makerspace og bl.a. 3D-printe prototyper. 

Der er 2-4 voksne tilstede på alle camps og akademier, som vil stå for facilitering, praktik og sparring undervejs. 

Helst ikke 😉 Go Zebra er “forældre-fri” zone , hvor børn kan drømme stort, eksperimentere og lege uden at skulle forholde sig til alt for mange voksne. Til gengæld får forældre mulighed for at deltage til afslutningen, hvor børnene præsenterer deres idéer. 

Go Zebra
Matrikel 1
Højbro Plads 10
1200 København K
E-mail: hej@gozebra.dk

©2020 Go Zebra – ™ og ® angiver, at der er

tale om varemærker tilhørende Go Zebra